Mijn afval verminderen tijdens het boodschappen doen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Mijn afval verminderen tijdens het boodschappen doen

Boodschappen doen zonder te verspillen

 

Een ‘Minder Afval Challenge’, wasda? Het is de nieuwe milieuvriendelijke uitdaging van Carrefour, een concrete actie die past binnen het kader van haar Act for Food campagne: een leuke en geëngageerde manier om het milieu te beschermen en onze dagelijkse afvalberg zo klein mogelijk te houden. Het goede nieuws? Het is makkelijk en dankbaar. Eerste stap: de boodschappen! Een zero waste levensstijl vraagt wat organisatie. Maar geen paniek: met een beetje voorbereiding thuis en een snuifje gezond verstand kom je al ver. Ontdek de principes en eenvoudige tips voor een vlekkeloze Minder Afval Challenge!

Less waste: het begint thuis

Mijn afval verminderen tijdens het boodschappen doen

Menu’s op tafel!

Laten we beginnen met het allerbelangrijkste: wat willen we eten? Neem de tijd om na te denken over waar je zin in hebt en om vooraf een weekmenu op te stellen. Zodra die wegwijzer er staat, kan je rustig een ingrediëntenlijst maken. Op het ultieme antiverspillingsmenu voorzie je een heerlijke “recup”-maaltijd: een geïmproviseerd gerecht, gemaakt met de restjes uit de koelkast. Hou ook rekening met verrassingen, zoals een onverwachte gast: voorzie een extra maaltijd of kook een grotere portie en stop een deel ervan in de diepvries.

Altijd een boodschappenlijst

Een boodschappenlijst maken voor je naar de winkel gaat en je daar ook aan houden, is de alfa en omega van de zero waste filosofie. Waarom? Je koopt enkel de ingrediënten die je nodig hebt voor je gerechten, zonder tijd te verliezen in de winkel of te veel voedingsmiddelen te kopen die onmiddellijk de vuilbak ingaan… Door je keurig aan de lijst te houden, kook je enkel het strikt noodzakelijke en gebruik je alles wat je koopt. En je wint nog tijd ook! Een 100% antiverspillingsmethode, goed voor minder kopzorgen en onze portemonnee.

De plus : gebruik de Carrefour-app om je boodschappenlijst te maken of rechtstreeks op Drive te bestellen.

Mijn afval verminderen tijdens het boodschappen doen

Less waste: in de winkel

Mijn afval verminderen tijdens het boodschappen doen

Neem je bewaardozen mee

Nog een op en top zero waste gewoonte: je persoonlijke bewaardozen! Kom gerust naar je Carrefourwinkel met je eigen (schone en hermetisch afsluitbare) bewaardozen voor de aankoop van fruit, groenten en andere producten in bulk (granen, peulvruchten, gedroogd fruit …).

De persoonlijke bewaardozen mag je ook gebruiken aan de bedieningstoonbank van de traiteurafdeling voor kaas, vlees en vis. Je vindt hier de lijst van Carrefourwinkels met een bedieningstoonbank. 

Ga voor recycleerbaar

In de winkels zonder bedieningstoonbank zijn er duurzame alternatieve beschikbaar: Carrefour engageert zich voor het verminderen van vervuilende verpakkingen en bevoordelen van recyclebare materialen. Geef de voorkeur aan producten in een recycleerbare of gerecycleerde verpakking (karton, skinpack, recycleerbare plasticfilm…), zoals bijvoorbeeld bepaalde Carrefour Bio producten.

Mijn afval verminderen tijdens het boodschappen doen

Le matos « eco-friendly »

De “eco-friendly” uitrusting

In jouw Carrefourwinkel vind je een brede waaier van materiaal om je afval te verminderen: hermetisch afsluitbare glazen bewaardozen, drinkflessen, mugs, brooddozen, beewraps… En dat is nog niet alles: tot eind november breidt het gamma zich uit met nog andere producten, zoals een boodschappentas, een shopper met zakje en een trolley, allemaal gemaakt van gerecycleerde materialen. Een uitrusting op maat van 100% groene boodschappen!